Astaksantinas

Astaksantinas

Vienas iš unikaliausių ir svarbiausių natūralių antioksidantų - astaksantinas (astaxanthin) yra išgaunamas iš Haematococcus pluvialis mikrodumblių ir priskiriamas karotinoidų tipui. Visi oranžinės ir raudonos spalvos vaisiai ir daržovės, tokie kaip arbūzai, morkos, mangai, saldžiosios bulvės, pomidorai, geltonosios ir raudonosios paprikos išsiskiria didžiausiu astaksantino kiekiu. Astaksantinas randamas ir gyvūninės kilmės produktuose: lašišose, upėtakiuose, omaruose, krevetėse, raudonuosiuose dumbliuose bei kitose jūros gėrybėse. Astaksantino aptikta ir egzotiniuose paukščiuose - flaminguose.

Nustatyta, kad mikrodumbliai sintetina didžiausią astaksantino kiekį gamtoje, todėl jie yra tapę pagrindine medžiaga maisto papildų ir funkcinio maisto gamyboje.

Astaksantinas apsaugo nuo kenksmingo UV spindulių poveikio bei nuo streso poveikio. Astaksantinas, kaip stiprus antioksidantas, atsakingas už laisvųjų radikalų pašalinimą iš organizmo, tad rekomenduojamas įvairaus amžiaus žmonėms. Kadangi astaksantinas tirpsta riebaluose, jį rekomenduojama vartoti kartu su Omega-3 aliejumi.

Astaksantino dėka organizmas yra apsaugomas ne tik nuo laisvųjų radikalų, bet išsaugomi sveiki lipidai, baltymai bei DNR. Astaksantinas nuo kitų antioksidantų skiriasi tuo, kad ląstelės membraną apsaugo iš abiejų ląstelės pusių (vidinės ir išorinės).

Šiuolaikinį, vis labiau spartėjantį gyvenimą nuolat lydi įtampa ir stresas, laukia iššūkiai ir naujovės, o tai iš žmonių reikalauja daug fizinių ir psichologinių jėgų, taigi, atsparumo aplinkos keliamiems reikalavimams. Todėl papildyti savo organizmą būtinomis medžiagomis yra privaloma, siekiant išlikti subalansuotiems ir ištvermingiems. Pagrindinė astaksantino savybė - užkirsti kelią galimai organizmo žalai, neutralizuojant laisvuosius radikalus.

Nustatytos svarbiausios natūralaus astaksantinio savybės yra šios:

  • Užtikrina sveiką oksidacinę pusiausvyrą;
  • Padeda išlaikyti sveiką odą;
  • Stiprina kolageno sluoksnį;
  • Palaiko odos elastingumą;
  • Apsaugo nuo kenksmingų UV spindulių;
  • Atsparumas fiziniam krūviui bei raumenų ištvermingumas;
  • Padeda stiprinti imunitetą;
  • Palengvina akių nuovargį bei dirglumą;
  • Skatina kraujotaką bei palaiko kraujagyslių sveikatą.

Astaksantinas, kaip antioksidantas, yra net 4,6 karto stipresnis už beta karoteną, 110 kartų - už vitaminą E ir net 6 000 už vitaminą C.

Rekomenduojama per parą suvartoti apie 4-6 mg astaksantino, kad būtų jaučiamas poveikis gerai savijautai palaikyti. Į savo mitybą įtraukite kuo daugiau produktų, turinčių natūralaus astaksantino, kitu atveju - maisto papildų, kurių sudėtyje yra natūralaus astaksantino.

BellaLab Maisto papildai su Astaksantinu:

*Akims - New Retina with Saffron - Daugiau info / Užsisakyti

*Imunitetui - Red Yeast Rice with Black Garlic -  Daugiau info / Užsisakyti