Auksinė šaknis

Auksinė šaknis

Auksinė šaknis - vienas iš stipriausių pasaulyje tonizuojančių augalų - auksinė šaknis arba kitaip rausvoji rodiolė, nuo senų laikų vadinama stiprybės šaknimi. Rausvoji rodiolė yra kilusi iš Altajaus kalnų, tačiau puikiai auga ir mūsų klimato sąlygomis. Ji pakankamai atspari šalčiams, jai nereikia daug drėgmės, tad sausuoju periodu auga taip pat gerai. Tačiau ši vaistažolė gyvuoja maždaug trejus metus, jei auga toje pačioje vietoje, todėl jos šaknis būtina persodinti į naują dirvą kas tris metus, kad būtų tinkamos naudoti. Auksinė šaknis - ne tik sveikatą stiprinantis augalas, bet ir savo grožiu nenusileidžia daugeliui gėlių: jos stori, pažemiui šliaužiantys lapai, gali papuošti kiekvieną gėlių darželį.

Auksinės Šaknies Naudingosios Savybės

Jei pristigote jėgų ar organizmas išseko po sunkios ligos, daug dirbote ir jaučiate pervargimo požymius, vaistažolių arbata iš auksinės šaknies padės atgauti jėgas ir sustiprins organizmą, taigi puikiai tonizuos. Auksinės šaknies arbatą paruošti išties paprasta: 1 arbatinį šaukštelį susmulkintų šaknų ir šakniastiebių užpilti 1 l karšto vandens, palaikyti vos kelias minutes ir po valandos galima gerti (2–3 stiklinės per dieną). Nors jos skonis aitrokas, bet kvapas labai malonus. Aplankius liūdesiui ar net esant depresijai, rekomenduojama kelias dienas gerti auksinės šaknies arbatą.

Auksinė Šaknis kaip Adaptogenas

Dar gilioje senovėje, kuomet skaudėdavo skrandis ar išsibalansuodavo žarnynas, sulėtėdavo medžiagų apykaita, auksinės šaknies arbata palengvindavo simptomus. Auksinė šaknis žinoma kaip populiariausias adaptogenas, nes puikiai stimuliuoja ir tonizuoja organizmą. Savo savybėmis ji primena kavą, todėl tiems, kas nemėgsta kavos ar jos negali gerti, auksinės šaknies arbata puikiai pasitarnaus. Tačiau jei prie kavos ar kitų stimuliantų galima priprasti, tai auksinės šaknies preparatai tausoja organizmą, to dėka organizmas geriau prisitaiko prie įvairių stresinių situacijų. Neretai auksinės šaknies preparatai skiriami sportininkams ar kariams, didelį fizinį ar protinį krūvį patiriantiems asmenims.

Auksinės Šaknies Preparatai: Formos ir Vartojimo Rekomendacijos

Auksinės šaknies preparatai gali būti ne tik arbatos, bet miltelių ar kapsulių pavidale. Geriausiam efektui išgauti patariama suvartoti ne daugiau 2 arbatinių miltelių šaukštelių per parą arba 2-3 stiklinės arbatos. Taip pat nepatariama jos vartoti antroje dienos pusėje ar prieš miegą, nes dėl tonizuojamojo poveikio gali būti sunku užmigti.

BellaLab Maisto papildas - Rhodiola rosea root - Daugiau info / Užsisakyti