Bosvelija

Bosvelija

Boswellia serrata (lot.) – burserinių (Burseraceae) šeimos ajurvedinis augalas. Šio unikalaus augalo gimtinė - Afrika, Indija, Omanas bei Jemenas. Bosvelija dėl savo stiprių aromatinių savybių vadinama balzaminiu medžiu. Dar gilioje senovėje aromaterapijoje bei kvepalų gamyboje buvo naudojami bosvelijos sakai. Senovės Izraelyje ir Egipte iš bosvelijų buvo ruošiami smilkalai, ypač naudojami per religines žydų šventes, o liaudies medicinoje bosveliją naudojo sąnarių ligų profilaktikai.


Yra išskiriamos šios bosvelijų rūšys:
- Afrikinė bosvelija (Boswellia frereana);
- Kvapnioji bosvelija (Boswellia papyrifera);
- Smilkalinė bosvelija (Boswellia sacra);
- Pluoštinė bosvelija (Boswellia serrata).


Bosvelijos savybės ir nauda
Visi žinome, kad natūraliausi ir tikriausi vaistai randami gamtoje, o juos vartojant pagal paskirtį, galima pasiekti puikių rezultatų sveikatos stiprinime. Vaistiniai augalai gali ne tik pagerinti savijautą, bet padeda išlaikyti sveikesnę bei jaunesnę odą. Yra žinoma daug kosmetikos produktų, kurių sudėtyje pagrindiniai ingredientai - iš pačios gamtos.
Bosvelija - vienas iš augalų, dažniausiai vartojamų kosmetologijoje ir medicinoje. Bosvelijos eterinis aliejus yra nepamainomas Ajurvedos medicinoje jau net penkis tūkstančius metų! Laikantis visų vartojimo reikalavimų, bosvelijos preparatai neturi jokio šalutinio poveikio.


Nustatytos pagrindinės bosvelijos naudingosios savybės:
• Odos ligų profilaktika;
• Gali pagelbėti vykstant uždegiminiams procesams;
• Gerina odos būklę;
• Padeda sureguliuoti cholesterolio kiekį kraujyje;
• Mažina raukšlių atsiradimą;
• Padeda mažinti pleiskanas ir plaukų slinkimą;
• Ramina ir atpalaiduoja.


Bosvelijų sudėtyje esanti rūgštis pasižymi nuskausminamuoju, priešuždegiminiu ir raminamuoju poveikiu, o pirazolino derivatas efektyviai prisideda prie įvairių sąnarių ligų profilaktikos. Medicinoje toks poveikis prilyginamas nesteroidinių (priešuždegiminių) vaistų poveikiui. Tačiau didžiausias bosvelijos privalumas - šalutinio poveikio nebuvimas bei natūralus skausmo ir uždegimo malšinimas: sudėtinės dalys mažina leukotrienų ir prostaglandinų veikimą, kurie savo ruožtu yra atsakingi už uždegiminius procesus.


Moksliniais tyrimais buvo nustatyta, kad bosvelija yra puiki priemonė reumatinio artrito simptomams mažinti. Sergant reumatiniu artritu pagrindinis šios ligos požymis - audinių uždegimas. Sveikatos specialistų nuomone, o ypač žolininkų - bosvelija efektyviai mažina ir palengvina įvairius skausmus bei negalavimus.
Siekiant išvengti pašalinių sintetinių ir cheminių vaistų poveikio, rekomenduojama vartoti natūralias vaistažoles ar augalus, kuriems yra atlikti tyrimai. Bosvelia - vienas iš gerai žinomų ir plačiai pasaulyje vartojamų vaistinių augalų. Tačiau vartojant bet kurią natūralią vaistažolių priemonę, būtina pasitarti su šeimos gydytoju ar vaistininku.


Kaip vartoti bosveliją?
Vaistažolių žinynuose rekomenduojama bosvelijos dozė 200 - 400 mg per dieną, vartojant 3 kartus dienos bėgyje.
Bosvelijų preparatų galima rasti įvairiomis formomis: eterinių aliejų, tablečių, kapsulių, kremų ir balzamų.
Bosvelijų eterinis aliejus sustiprina įvairias odos gražinimo procedūras, suteikia odai švytėjimo ir tolygumo. Šis eterinis aliejus puikiai tinka atliekant meditacijas, nes sukuria ramią ir jaukią aplinką.

BellaLab Maisto papildas - Collagen B2Cool 20 mg + Boswellia extract - Daugiau info / Užsisakyt